piala carabao Berita

Gerak berkelas dari pemain Manchester City kepada Heung-Min Son yang dirakam dengan kamera

Pemain Manchester City ditangkap oleh kamera Sky Sports telah menunjukkan Heung-Min Son yang jelas beremosi setelah kemenangan Piala Carabao ketika beberapa pemain pergi untuk bercakap dengannya setelah wisel sepenuh masa ditiup.

Dalam perlawanan yang memang layak dimenangkan City setelah mendominasi perlawanan dari awal hingga akhir, Sky Blues akhirnya berjaya menjulang trofi untuk kali keempat berturut-turut di Wembley dengan kemenangan 1-0 berkat tandukan Aymeric Laporte pada minit ke-82.

Semasa pemain dan kakitangan City meraikan kemenangan terbaru mereka di hadapan penyokong, Ilkay Gundongan yang pertama memberi kata-kata semangat kepada Son sebelum Phil Foden datang dan menepuk pemain antarabangsa Korea Selatan di belakang.

Devin de Bruyne kemudian datang untuk memberikan kata-kata keselesaan ketika ketiga-tiga pemain itu menyelesaikan apa yang benar-benar gerak berkelas hebat dari skuad City.

Selepas perlawanan, Laporte mengakui lega akhirnya berjaya menembusi pertahanan Tottenham yang degil untuk memenangi trofi.

“Kami sangat gembira memenangi gelaran ini sekali lagi,” kata Laporte kepada Sky Sports.

“Ini sangat istimewa bagi kami kerana kami tewas di Piala FA, jadi bagus bagi kami untuk mendapatkan keyakinan dan terus berjalan seperti yang kami lakukan dalam beberapa bulan terakhir. Kami sudah begitu, sangat bagus, jadi kami harus terus bermain dengan cara ini untuk memenangi lebih banyak gelaran.”