Luar Negara Berita

Jurgen Kloop Kritik Pengadil Selepas Seri Dengen Leicester

Liverpool gagal memanfaatkan peluang selepas mencatat keputusan seri, 1-1 dengan Leicester City di Anfield awal pagi tadi. Walaubagaimana pun, Liverpool mendahului takhta liga dengan lima mata selepa Manchester City tewas mengejut dengan Newcastle United semalam.

Bagi pengendali Liverpool, Jurgen Kloop seperti tidak senang dengan beberapa keputusan daripada pengadil perlawanan Martin Atkinson.

Antaranya beliau mempersoal tindakan pengadil yang tidak menghadiahkan penalti setelah Naby Keita dijatuhkan di dalam kotak penalti dan beberapa keputusan lain yang tidak masuk akal bagi beliau.

“Saya rasa semua orang bersetuju bahawa ia mungkin penalti tetapi saya tidak tahu mengapa ia tidak diberikan.

“Kemudian kami mempunyai situasi dengan Maguire, kali kedua dalam permainan di mana penyerang kami dijatuhkan,

Ditanya sama ada dia telah bercakap dengan Atkinson selepas perlawanan itu, beliau menambah: “Tidak. Saya tidak fikir ia akan mengubah apa-apa. Jika saya bercakap dengannya, adakah ia akan berubah? Jika mengubah saya akan masuk ke bilik persalinannya!

“Ada yang bertanya kepadanya. Saya tidak tahu apa yang difikirkannya ketika itu. Saya fikir dia mempunyai kedudukan terbaik. Biasanya saya perlu menerangkan penalti yang dikenakan penalti, dan anda bertanya kepada saya jika itu adalah penalti.”

Tetapi pengendali berusia 51 tahun itu mengakui bahawa pasukannya boleh bermain lebih baik daripada apa yang mereka lakukan dan memberi amaran bahawa mereka harus bekerja keras.

“Saya tidak nampak seperti kita menjatuhkan mata. Kami mengambil apa yang kami dapat, dan malam ini adalah satu perkara. Ia lebih daripada yang kita ada sebelum permainan, dan itu baik-baik saja.

“Adakah saya terlalu gembira? Tidak, sudah tentu tidak kerana kami mahu memenangi perlawanan itu, tetapi kami tahu sebelum ini ia benar-benar sukar.

“Tetapi untuk memecah lawan yang bertahan seperti Leicester malam ini, anda perlu cepat, anda perlu cepat ke kawasan mereka.

“Kadang-kadang kita tidak melakukannya, saya tidak tahu kenapa, dan kadangkala kita tidak dapat melakukannya kerana anda perlu mengawal bola, anda perlu melalui pertahanan yang sangat padat. Itulah sebabnya kita tidak mempunyai lebih banyak peluang.” Jelas Kloop