![](https://football-tribe.com/malaysia/wp-content/uploads/sites/13/2020/10/mikel-arteta-arsenal-2020-21_2icjgewqhlb71ozgz6domcejp.jpg)
Arsenal telah diberikan talian hayat dalam perlumbaan kejuaraan – yang boleh mengubah pemikiran mereka untuk Januari, kerana hanya tinggal beberapa minggu lagi untuk pesanan Arsenal untuk mendapatkan tema untuk jendela perpindahan Januari dengan beberapa bintang Gunners dikaitkan dengan pertengahan. -musim keluar
The Gunners menyerahkan kepada pengurus baharu Manchester United Ruben Amorim kekalahan pertamanya di Stadium Emirates pada hari Rabu. Jurang di tangga teratas kini telah dipotong kepada tujuh mata dengan Liverpool dipegang oleh Newcastle.
Arsenal dilaporkan bersedia untuk meletakkan tiga bintang untuk dijual ketika pengurus Mikel Arteta cuba mengurangkan skuadnya. The Gunners akan bersedia untuk mendengar tawaran untuk Fabio Vieira, Marquinhos dan Nuno Tavares, menurut Mail Online.
Penjualan untuk Vieira – yang kini dalam tempoh pinjaman dengan bekas kelab Porto – mungkin perlu menunggu sehingga akhir musim. Pemain pertahanan Portugal Tavares juga berada di tengah-tengah tugas sementara dengan Lazio – walaupun terdapat kewajipan untuk membeli pada penghujung kempen.
Sementara itu, pemain sayap Brazil Marquinhos hanya membuat satu penampilan liga untuk kelab itu sejak menyertai dari Sao Paulo dan juga boleh dijual. Dia juga kini berada di tengah-tengah tempoh pinjaman dengan Fluminense selepas berkhidmat sebelumnya dengan Norwich dan Nantes.
Bintang Arsenal Jorginho telah menyatakan kepada rakan sepasukannya bahawa sesiapa yang tidak mempercayai Arteta harus meninggalkan kelab itu. Apabila ditanya apa yang berlaku apabila kepercayaan itu hilang, pemain tengah itu berkata: “Ia sukar. Anda perlu mencari tempat lain.
“Saya fikir walaupun [dalam] diri anda, itulah cara anda boleh mendapatkan yang terbaik daripada anda. Kerana jika anda tidak mempunyai perasaan itu, jika anda berasa sangat tidak selesa, jika anda merasakan anda tidak boleh melakukan sesuatu – perasaan itu – ia adalah tidak akan berjaya untuk anda, saya tidak percaya sebab itu saya banyak menggunakan perkataan ini [kepercayaan], saya fikir ia adalah satu perkara yang penting.
Jorginho, 32, mempunyai baki kurang setahun dalam perjanjian Arsenal sendiri selepas hanya membuat enam penampilan Liga Perdana musim ini.
Arsenal juga dilaporkan mengintai Alberto Moleiro sebagai rekrut yang berpotensi, menurut Fichajes, yang mendedahkan bahawa The Gunners bersedia untuk berdepan dengan Al-Hilal untuk mendapatkan khidmat bintang muda Las Palmas itu.
Adalah dicadangkan bahawa mereka akan menuntut sekitar €20m (£16.5m) untuk anak muda itu. Moleiro nampaknya dilihat sebagai bakal pengganti Martin Odegaard. Pemain tengah menyerang itu telah membuat 15 penampilan untuk Las Palmas setakat musim ini dengan empat gol untuk namanya.