Liga Perdana Berita

Guardiola tidak pasti mengenai masa depan sasaran Newcastle United, Kalvin Phillips

Pengurus Manchester City, Pep Guardiola, jelas tidak pasti tentang bagaimana kad akan jatuh mengenai masa depan sasaran Newcastle United Kalvin Phillips dan enggan membuat spekulasi mengenainya, Dia sebaliknya memilih untuk mengatakan bahawa pemain tengah itu telah tidak berlatih sejak lima hari lalu. setelah sakit.

Phillips telah menjadi pemain pinggiran di Stadium Etihad dan merancang untuk keluar untuk mendapatkan lebih banyak penampilan bola sepak yang kerap bagi meningkatkan peluangnya untuk menyertai skuad England untuk Euro 2024.

Setakat ini beberapa kelab telah disebut berminat dengan pemain berusia 28 tahun itu, terutamanya Newcastle United, tetapi belum ada apa-apa yang pasti berlaku.

Philips entah bagaimana tidak dapat memihak kepada Guardiola di Manchester City dan pengurus itu menegaskan dia tidak mempunyai kaitan dengan masa depan Phillips.

“Saya tidak tahu”, kata Guardiola kepada akhbar apabila topik itu dibangkitkan.

“Dia sakit sejak lima hari lalu, jadi dia tidak dapat berlatih.

“Saya tidak akan menjangkakan apa-apa.”

Manchester City difahamkan berharap untuk mencari bayaran pinjaman yang besar untuk pemain yang juga dikehendaki oleh gergasi Itali, Juventus, selain beberapa yang lain.