Liga Perdana Berita

Kapten Tottenham Son mengakui kekalahan berturut-turut menyakitkan

Kapten Tottenham dari Korea Selatan, Son Heung-min, dengan penuh pedih mengakui bahawa kekalahan berturut-turut baru-baru ini menyakitkan tetapi telah bertindak balas secara positif dalam menggesa rakan sepasukannya untuk mematuhi cara permainan Ange Postecoglou.

Pasukan Aston Villa yang gagah berani melakar kemenangan kembali bersemangat di utara London pada hari Ahad untuk menjadikannya peminat Spurs November dan skuad itu akan suka memadamkan kenangan mereka.

Hanya pada awal bulan Tottenham di bawah bos baharu mereka Postecoglou memenangi anugerah sebagai pendahulu baharu Liga Perdana tetapi sejak itu tiba-tiba mengalami tiga kekalahan berturut-turut, dengan senarai yang tidak hadir meningkat menjadi dua angka.

Pilihan Spurs yang penuh harapan terus ke hadapan menentang Villa, dalam cara yang sama seperti yang mereka lakukan dalam kekalahan baru-baru ini kepada Chelsea dan Wolves, tetapi sekali lagi mensia-siakan peluang di depan gawang, selain juga tidak dapat mengekalkan rentak dengan gaya serangan tanpa henti yang diharapkan oleh Postecoglou. tempoh keseluruhan perlawanan.

“Saya fikir terutamanya dalam permainan ini, apabila anda di atas 1-0, kami perlu mengawal lebih banyak lagi,” kata Son kepada SpursPlay.

“Kami perlu menghormati [pembangkang] dan kami melakukan beberapa kesilapan musim ini di mana kami naik 1-0 dan mula bermain sedikit perlahan.

“Kemudian melepaskan gol, ofsaid, kelewatan dalam permainan, ini kehilangan sedikit tempo permainan kami dan kami memberi peluang kepada Villa untuk menyertai permainan.

“Sebelum separuh masa apabila anda melepaskan gol dari bola mati, saya fikir kami perlu lebih kuat.

“Pemain memberikan segala-galanya, terutamanya dalam keadaan sukar. Ia hanya sukar untuk diterima.

“Tidak kira sejauh mana anda bermain, jelas pada akhirnya anda mengambil keputusan dan kami bercakap tentang keputusan.

“Ya, kami mencipta peluang, bagus, sangat bagus. Cara kami bermain, saya sangat gembira dan gembira tetapi ia menyakitkan apabila anda tewas dalam perlawanan, terutamanya di tempat sendiri.

“Kami mendapat sokongan hebat sekali lagi dan kehilangan permainan ini menyakitkan.”

Tottenham kini akan menumpukan semua perhatian mereka kepada perjalanan mencabar Ahad ini ke juara bertahan liga Manchester City dengan Rodrigo Bentancur menjadi pemain permulaan yang meragukan selepas mengalami kecederaan buku lali dalam pertemuan menentang Villa.

Sebaliknya, Spurs akan mengembalikan Yves Bissouma daripada penggantungan dan juga akan menyemak dengan harapan di Pape Sarr selepas dia kembali daripada tugasan pasukan kebangsaan Senegal dengan kecederaan.

“Realitinya ialah kami tidak akan mendapatkan terlalu banyak kembali,” kata bos Spurs itu.

“Kami akan mendapatkan semula Biss tetapi kami mungkin kehilangan Bentancur. Kami hanya mempunyai enam atau tujuh di bangku simpanan jadi semua orang yang berada di sini pada masa ini perlu memainkan peranan.”