piala carabao Berita

Erik ten Hag menaikkan taraf untuk Alejandro Garnacho selepas gol pertamanya musim ini

Gol bintang muda itu mendorong bos United, Erik ten Hag untuk mengambil sikap kejam dengan menegaskan bahawa pemain sayap itu ‘tidak cukup bagus’ dalam beberapa bulan pertama musim ini kerana penyokong Red Devils yang keliru telah mempersoalkan kekurangan penglibatan Garnacho dalam Liga Perdana musim ini. . Prestasi cemerlang Garnacho dalam Piala Carabao menentang Crystal Palace hanya menambahkan lagi isu.

Garnacho yang berusia 19 tahun itu dipuji oleh Ten Hag kerana melengkapkan gerakan cemerlang untuk menjaringkan gol pembukaan perlawanan dengan mendapat pukulan ke atas Diogo Dalot. Bagaimanapun pengendali dari Belanda itu menegaskan bahawa produk akademi itu masih belum setanding untuk memperoleh minit biasa setakat musim ini. Pemain sayap itu hanya bermula dua kali dalam liga teratas musim ini tetapi tidak bertahan lebih daripada 68 minit dalam kedua-dua mereka. Itu adalah dakwaan yang jelas memandangkan percambahan kecederaan dan krisis luar padang yang membawa kepada kekurangan kedalaman secara meluas.

“Anda telah melihat pada permulaan musim kami menentangnya, sumbangannya tidak cukup baik,” kata Ten Hag. “Tetapi dia juga mempunyai beberapa aksi yang baik. Anda lihat sentiasa dia menjadi ancaman dalam permainan walaupun dia tidak bermain dengan baik.

“Dia perlu belajar apabila dia melakukan tugasnya dalam bertahan dia akan sentiasa mempunyai masanya dan dia akan sentiasa tegas kerana dia mempunyai kualiti yang hebat.”

Mengulas mengenai keperluan Garnacho untuk memperbaiki permainan luar bolanya, Ten Hag meneruskan: “Selain itu, ia bukan sahaja di luar bola. Tetapi saya mahu melihat seperti hari ini, dia memasuki kotak di tempat yang betul untuk menamatkan.

“Tetapi saya fikir ia adalah perkara biasa untuk pemain seusianya bahawa ada ruang untuk banyak peningkatan. Semua orang suka dia, peminat suka dia, pasukan suka dia, saya suka dia tetapi kami juga perlu menuntut daripadanya dan tolak dia kerana dia boleh beraksi pada tahap yang sangat tinggi tetapi dia perlu menunjukkannya setiap hari.”