Liga Perdana Berita

Mo Salah akan kembali ke Liverpool awal daripada tugasan antarabangsa 

Liverpool yang telah mengalami masalah sukar dalam Liga Perdana telah diberikan rangsangan besar dengan pemain azimat Mo Salah untuk direhatkan untuk perlawanan persahabatan Mesir menentang Liberia pada hari Selasa.

Ini bermakna penyerang itu akan kembali ke Liverpool menjelang penyambungan semula musim Liga Perdana, kata jurulatih pasukan kebangsaan Rui Vitoria pada Ahad.

Pemain berusia 30 tahun itu dua kali menjaringkan gol dalam kemenangan persahabatan 3-0 ke atas Niger pada Jumaat tetapi telah diketepikan daripada skuad untuk perlawanan Selasa di Alexandria bersama penyerang Mostafa Mohamed dan pemain pertahanan Ahmed Fatouh kerana telah dipersetujui bahawa Salah akan dilepaskan. daripada skuad awal untuk berkumpul semula dengan Liverpool dan memberi tumpuan kepada persiapan kelab untuk membuat persiapan menghadapi perlawanan liga yang akan datang.

Mesir gagal layak ke Piala Dunia tahun ini di Qatar apabila tewas dalam play-off kepada juara Afrika Senegal.

The Reds mempunyai permulaan yang buruk untuk musim ini dan kini menduduki tangga kelapan dalam carta Liga Perdana dengan dua kemenangan dan sembilan mata daripada enam perlawanan setakat ini.

Salah juga telah melepasi sasaran dan hanya menjaringkan tiga gol dalam lapan perlawanan secara keseluruhan untuk skuad kendalian Jurgen Klopp setakat ini musim ini, berbanding dengan ketinggian yang dicapainya tahun lalu, apabila dia menjaringkan 31 gol dalam semua pertandingan.

Dia menandatangani kontrak baharu di kelab itu pada musim panas di tengah-tengah spekulasi mengenai masa depannya.

Penyerang itu akan berusaha untuk menambah jumlah golnya dalam dua gol liga musim ini apabila Liverpool menerima kunjungan Brighton pada hari Sabtu.