Liga Perdana Berita

Tindakan kejam David de Gea terhadap pembinaan semula Manchester United di bawah Erik ten Hag

Erik ten Hag akan diumumkan sebagai pengurus Man United pada hari Isnin dan dia dibebani dengan tugas Herculean untuk membina semula skuad yang koyak dan compang-camping di kelab itu.

Penjaga gol David de Gea berkata jujur ​​dengan mengakui ia akan mengambil masa sekurang-kurangnya beberapa tahun sebelum Manchester United berada dalam prestasi terbaik untuk bersaing merebut kejuaraan Liga Perdana.

United menandakan kemarau trofi terpanjang mereka selama 40 tahun musim ini sambil mencatat jumlah mata terendah dalam musim Liga Perdana. Erik ten Hag telah menyertai kelab itu dengan kontrak tiga tahun dalam masa yang singkat dengan tugas United mungkin cabaran terbesar dan paling menakutkan dalam kariernya setakat ini.

Ten Hag berada bersama pengarah bola sepak John Murough di Selhurst Park ketika United tewas 1-0 menentang Crystal Palace pada hari Ahad. Pasukan United gagal menyusahkan Palace sepanjang perlawanan, walaupun mereka masih layak ke Liga Europa.

Kali terakhir United memenangi trofi adalah pada 2017 dan itu adalah dalam Liga Europa di bawah kendalian Jose Mourinho di Stockholm.

Selepas Palace memijak bunga ros di taman United, De Gea ditanya tentang saiz tugasan yang bakal dihadapi Ten Hag, dan dia terus terang mengakui ia mungkin mengambil masa beberapa tahun sebelum United bersaing untuk anugerah utama sekali lagi.

“Saya jujur, ia adalah tugas yang besar untuknya,” kata De Gea kepada MUTV. “Tetapi dia sudah menunjukkan dengan Ajax, dia bermain sangat bagus, menyerang bola sepak, jadi itulah yang kami perlukan.

“Mudah-mudahan dengan beberapa pemain baharu, dengan pengurus baharu dan kakitangannya, tenaga baharu, mereka yang kekal boleh berjuang bersama, untuk memperbaiki pasukan, untuk meletakkan kelab setinggi mungkin.

“Saya berasa sedih [untuk peminat]. Ia sukar dipercayai, mereka kekal untuk menyokong pasukan, terima kasih yang besar kepada mereka. Yang datang ke Old Trafford, yang datang ke perlawanan di tempat lawan, saya tahu ia bukan mudah, tetapi mereka sangat mengagumkan, jadi terima kasih banyak-banyak.

“Saya bangga [persembahan peribadi]. Saya telah bermain setiap minit dalam Liga Perdana. Saya bekerja keras pada musim panas, sejujurnya, untuk menunjukkan tahap saya, untuk membantu pasukan dan saya fikir saya melakukannya dengan baik, tetapi ini adalah sukan berpasukan, jadi tidak kira apa yang saya lakukan.

“Saya rasa saya telah membantu pasukan dalam beberapa perlawanan, tetapi ia tidak mencukupi untuk mendapatkan Liga Juara-Juara. Mari kita berehat dan bersedia 100 peratus untuk musim depan. Saya percaya ia akan menjadi lebih baik, saya percaya pada perlawanan baharu. pengurus dan kakitangan baharu.”

“Kami boleh membina sesuatu yang baik, mungkin tidak tahun depan, tetapi dalam beberapa tahun kami boleh menjadi pesaing untuk memenangi perkara besar.”