Liga Perdana Berita

Mesej Jurgen Klopp kepada Everton selepas kemenangan bertahan dalam Liga Perdana

Pengurus Liverpool, Jurgen Klopp, telah menyampaikan ucapan tahniah kepada Everton pimpinan Frank Lampard kerana berjaya bertahan dalam Liga Perdana, seperti yang dipetik dalam The Liverpool Echo.

Everton bangkit daripada ketinggalan dua gol untuk menang 3-2 menentang Crystal Palace di Goodison Park dalam Liga Perdana pada petang Khamis.

Kemenangan itu bermakna The Toffees akan kekal dalam Liga Perdana untuk musim depan.

Pengurus Liverpool, Klopp telah mengucapkan tahniah kepada Everton kerana terus bertahan, dan telah menegaskan bahawa Palace menunjukkan malam tadi bahawa Wolverhampton Wanderers akan berazam untuk menang menentang mereka pada hari Ahad.

The Reds akan menentang Wolves pada hari terakhir musim ini, manakala Manchester City akan menentang Aston Villa.

Klopp memberitahu The Liverpool Echo: “Tahniah buat Everton, kerana kekal dalam liga, tetapi [Istana] adalah contoh yang baik yang dimainkan semua orang untuk menang [dalam PL].

“Saya tidak mengambil berat tentang [Vila]. Ia tidak menghormati Wolves. Mereka datang ke sini dan mahu menang.”

Pada pandangan kami, Everton mengalami musim yang sangat mengecewakan, terutamanya apabila anda mempertimbangkan apa yang Liverpool boleh lakukan.

Liverpool telah pun memenangi Piala FA dan Piala Carabao musim ini, dan boleh merangkul Liga Perdana dan Liga Juara-Juara juga.

Everton telah terselamat dalam Liga Perdana dengan hanya tinggal satu pusingan lagi perlawanan.
Ya, terdapat banyak euforia di kalangan peminat Everton sekarang, tetapi kita tidak boleh mengabaikan betapa teruknya Toffees sepanjang kempen.

Keadaan mesti lebih baik musim depan.

Mereka hanya perlu.