Liga Perdana Berita

Cristiano Ronaldo yang tercedera tiada diderby Manchester tetapi sebaliknya di Portugal

Soalan mengenai kecederaan Cristiano Ronaldo yang menaikkan pertanyaan oleh sebilangan kritik mengenai dia mungkin diketepikan daripada perlawanan derby Manchester Ahad di mana United mengalami kekalahan teruk kini telah diselesaikan.

Rupa-rupanya penyerang Portugal yang dahulu dilaporkan telah melakukan perjalanan ‘mengejutkan’ ke Portugal sebaliknya.

Ronaldo telah dijangka oleh banyak pihak untuk mengetuai serangan untuk Manchester United menentang pesaing mereka, tetapi telah diketepikan daripada skuad oleh pengurus Ralf Rangnick kerana kecederaan pinggul yang dibimbangkan oleh jabatan perubatan Old Trafford.

Bagaimanapun, daripada berada di bangku simpanan atau di tempat penonton untuk menceriakan rakan sepasukannya, dia memilih untuk pergi ke tanah airnya atas apa jua alasan yang tidak didedahkan, dengan The Athletic melaporkan bahawa perjalanan itu mengejutkan bilik persalinan United sebagai konsensus. berpendapat bahawa kehadirannya di Etihad mungkin memberi manfaat kepada rakan sepasukannya.

Kecederaan itu sendiri telah menjadi isu dengan pakar dan bekas kapten United Roy Keane berdalih bahawa kecederaan fleksor pinggul tidak begitu ketara di tengah-tengah sindiran daripada pelbagai pihak bahawa pengurus telah memilih untuk meninggalkan Portugis itu daripada skuad untuk derby yang penting. .

“Nampaknya ada sesuatu yang lebih dengan situasi Ronaldo, pengurus bercakap tentang lentur pinggulnya tetapi lelaki itu adalah mesin dan jarang cedera,” kata Keane.

Rangnick terpaksa menjawab soalan mengenai kecederaan Ronaldo selepas perlawanan kerana Keane telah menyuarakan keraguannya mengenai kecederaan Ronaldo, berkata:

“Setiap sekarang dan sekali lagi dia bercakap tentang lentur pinggulnya, tidak sesuai dengan saya.”
Rangnick membalas dengan mempertahankan ketiadaan Ronaldo dengan mengatakan bahawa dia harus mempunyai kepercayaan tersirat terhadap nasihat yang diberikan oleh pasukan perubatannya, dengan berkata:

“Saya perlu percaya jabatan perubatan kami. Doktor kami datang kepada saya pada pagi Jumaat untuk mengatakan Cristiano tidak dapat berlatih kerana beberapa masalah dengan kelenturan pinggulnya dan perkara yang sama pada hari Sabtu.”