carabao cup Berita

Manchester United tersingkir dari Piala Carabao oleh West Ham

Satu laluan yang semestinya lebih mudah ke trofi pertama sejak 2017 telah ditutup sepenuhnya untuk Manchester United ketika pasukan Ole Gunnar Solskjær diusir dari Piala EFL pada pusingan ketiga oleh West Ham yang dilancarkan semula pada hari Rabu.

Manuel Lanzini meraih kemenangan 1-0 untuk West Ham – dan kemenangan pengurusan pertama di Old Trafford untuk David Moyes tujuh tahun selepas United memecatnya – setelah menyapu masuk dari hantaran Ryan Fredericks.

Pusingan keempat sekarang akan menyaksikan West Ham mengalahkan pesaing bandar mereka yang lain, Manchester City, pemenang empat final terakhir Piala EFL, ketika kelab London itu mengejar trofi domestik pertama sejak Piala FA 1980.

United menampilkan barisan pemain yang diperbaharui sepenuhnya dari pasukan yang menang di West Ham dalam Liga Perdana pada hari Ahad tanpa Cristiano Ronaldo beraksi. Walaupun keluar dari Piala Carabao United tetap menjadi persaingan di kalangan pendahulu di Liga Perdana selepas lima pusingan.

Dengan perhatian yang lebih mengkhuatirkan, United juga kehilangan permainan pembukaannya di peringkat kumpulan Liga Juara-Juara minggu lalu menentang Young Boys.

“Kami tahu ia akan menjadi perjalanan yang panjang sepanjang musim,” kata Solskjær. “Liga Juara-Juara, Piala FA, Liga Premier. Kami memiliki banyak permainan.”