Liga Perdana Berita

Jadon Sancho dipercayai akan berbentuk hebat walaupun memulakan karier Manchester United dengan perlahan

Pemerolehan pemain hebatUnited yang baru, Jadon Sancho ,tidak menjaringkan gol atau membantu dalam enam penampilan pertamanya untuk The Reds sejak perpindahannya yang bernilai 73 juta pound dari Borussia Dortmund. Walau bagaimanapun, isyarat penggera masih belum bersinar kerana pemain sayap itu telah disyurkan untuk berjaya di Old Trafford tidak lama kemudian setelah dia lebih mengenali persekitaran dan rakan sepasukannya.

Pemain sayap berusia 21 tahun itu melengkapkan perpindahan yang sangat dinanti-nantikan ke Old Trafford pada musim panas dari Borussia Dortmund. Sancho mengalami permulaan yang perlahan, bukan kerana kesalahannya sendiri, setelah tidak mendapat manfaat penuh penyesuaian pra-musim dan pemanasan kecergasan kerana penglibatannya dengan Euro 2020 dan England,

Walaupun tidak ada gol atau bantuan dalam enam penampilan pertamanya untuk kelab yang menimbulkan sedikit kritikan, mantan jurulatih pasukan wanita United, Casey Stoney, percaya bahawa pengurus Ole Gunnar Solskjaer tidak akan memperhatikan semua itu pada awal musim ini.

Bercakap kepada Sky Sports sebagai pakar sebelum permainan, Stoney berkata: “Sebagai pengurus, anda tidak mementingkan wang, anda telah memperoleh aset yang hebat. Anda mempunyai kekuatan secara mendalam. Apa yang Ole mahukan sekarang adalah dua pemain di setiap kedudukan dan dia mendapatnya terutama di kawasan teratas. Mason Greenwood adalah salah satu penyudah terbaik di kelab, Ole’s mengatakan bahawa sebelumnya.

“Dia akan bertengkar untuk memastikan dia bermain secara konsisten tetapi saya rasa itu adalah perkara yang baik untuk pengurus.”

Bekas penyerang West Ham Carlton Cole, yang juga berfungsi sebagai pakar, percaya bahawa Sancho hanya memerlukan masa untuk menyesuaikan diri sebelum memulakan dan menjadi pemain United yang sejati.

“Dia telah perlahan dalam permulaannya. Saya akan mengatakan ia adalah persekitaran yang berbeza [mengapa dia mula lambat] ketika anda masih muda dan anda datang ke tempat yang tinggi ini dengan jumlah wang itu, itu akan memberitahu pada anda, saya tidak peduli siapa anda, yang akan memberitahu anda.

“Apa yang membantu ialah Cristiano masuk, ia mengambil banyak tekanan daripadanya sehingga dia dapat berkembang secara organik. Saya benar-benar fikir dia akan menjadi salah satu pemain yang berkembang menjadi kemeja Man United dan United. Dia pasti ada di sana , jelas untuk masa depan, tetapi wangnya dibelanjakan dengan baik.”