Liga Perdana Berita

Mourinho mengatakan pemain Spurs akan bermula malam ini dengan peningkatan latihan

Jose Mourinho telah memaklumkan kepada Football London bahawa pemain kebangsaan Wales, Gareth Bale akan beraksi di Tottenham Hotspur menentang Antwerp malam ini setelah mengalami peningkatan dalam latihan.

Kedatangan Bale di Tottenham pada musim panas sejauh ini tidak memberi kesan besar di kelab, setelah hanya membuat dua penampilan untuk Tottenham sejak kembali, dan bahkan di bangku simpanan selama 90 minit penuh ketika mereka mengejar gawang melawan Burnley pada hari Isnin malam.

Namun, Mourinho yakin bahawa pemain Wales itu mulai meningkat dengan pantas sekarang dan telah mencadangkan agar Bale akan dilancarkan nanti kerana dia kelihatan sangat tajam dalam latihan.

“Bale sedang bermain. Kita semua memiliki, bukan hanya perasaan, tetapi juga data yang Bale telah sampai,” kata Mourinho.

“Dia bekerja sangat keras. Dia menjadi contoh yang baik untuk semua orang. Seorang lelaki besar seperti dia, pergi ke Burnley, berada di bangku simpanan selama 90 minit, tidak bermain satu minit.

“Tingkah lakunya sebagai lelaki berpasukan sangat luar biasa. Tingkah lakunya sebagai lelaki Tottenham sangat luar biasa dan dia akan datang.

“Saya dapat melihat hanya dengan mata saya tetapi kemudian data saintifik juga datang dan dia bekerja dengan sangat baik. Dia bertambah baik, dia bertambah baik dan saya rasa besok kita dapat melihat Gareth pada tahap yang baik dan semoga dia dapat terbang kerana dia bekerja sangat keras.”

Kata-kata Mourinho pasti akan menimbulkan kegembiraan dan semangat kepada peminat Spurs, kerana prospek untuk melihat Bale yang sesuai kembali dalam barisan mereka pastinya menggoda.

Sekiranya Bale dapat membuktikan kecergasannya malam ini, maka dia dapat mulai memaksa kembali ke barisan pilihan Tottenham.

Spurs berada dalam bentuk serangan yang luar biasa sejak awal musim, tetapi ada perasaan bahawa penyertaan Bale akan menjadikan mereka ancaman yang lebih berbahaya.