Liga Perdana Berita

Jurgen Klopp Liverpool memperincikan segala yang tepat dilakukan Mikel Arteta di Arsenal

Pengurus Liverpool, Jurgen Klopp memuji rakan sejawatnya, Mikel Arteta menjelang pertembungan Liga Perdana Inggeris pada malam Isnin dan percaya dia telah menaikkan suasana di Arsenal, setelah mengubah Gunners menjadi pemenang lagi.

Pasukan Reds menentang Arteta pada Isnin di Liga Perdana Inggeris ketika mereka bersiap sedia untuk pertembungan kedua musim ini selepas kemenangan Gunners di Community Shield setelah Arteta membawa mereka ke Piala FA musim lalu dan kini berusaha untuk memperbaiki prestasi mereka kedudukan kelapan di liga musim lalu.

Klopp sedang mempersiapkan juara untuk menghadapi cabaran yang sukar di Anfield, dengan bos Kop mengatakan:

“Mikel menunjukkan dalam jangka waktu yang cukup singkat bahawa dia tampaknya menjadi pengurus bola sepak yang luar biasa kerana pasukan yang ditubuhkannya sekarang, struktur pasukannya sangat luar biasa.

“Anda dapat melihat keseimbangan antara pertahanan dan serangan sangat baik, anda dapat melihat banyak perkara yang jelas sangat membantu dalam bola sepak.

“Organisasi yang baik tetapi kebebasan untuk pemain juga, dia menggunakan pemain di posisi yang tepat. Saya harus katakan sejak dia berada di sana dia melakukan pekerjaan yang cukup mengagumkan untuk bersikap jujur.

“Dia telah mengubah seluruh suasana di kelab.

“Saya tidak pasti bagaimana perasaannya sebelum dia tiba tetapi saya tidak menyangka banyak orang menyangka dia akan memenangi pertandingan [sebelum akhir musim] dan dia melakukannya dengan memenangi Piala FA dan sekarang menang Community Shield.

“Jadi itu sangat mengagumkan sehingga mereka adalah lawan yang sukar, sukar, 100 peratus.”