LaLiga Berita

Griezmann enggan tinggalkan Barcelona

Antoine Griezmann dilaporkan menjelaskan bahwa dia berniat untuk tinggal di Barcelona musim panas ini kerana dia ingin menikmati musim kedua yang lebih baik di kelab.

Setelah bergabung dengan gergasi Catalan dari saingannya Atletico Madrid musim panas lalu, pemain berusia 29 tahun itu memperoleh 15 gol dan empat assist dalam 48 penampilan pada musim debutnya di La Liga di Camp Nou.

Lebih banyak yang boleh diharapkan dari pemain Perancis itu kerana kualiti dan pengalamannya, terutama kerana kualiti pasukan di sekelilingnya.

Namun, dia tidak dapat tampil seperti yang diinginkan tetapi akhirnya dapat menetap dan menyesuaikan diri dengan gaya permainan dan budaya baru di Barca.

Walaupun kelab itu mengakhiri musim dengan tangan kosong, Griezmann masih akan berada dalam kempen yang akan datang untuk membuktikan nilai dirinya.

Seperti yang dilaporkan oleh Sport, meskipun ada pembicaraan keluar di tengah-tengah minat dari kelab-kelab di seluruh Eropah, pemenang Piala Dunia tidak berminat untuk keluar dari Barcelona kerana dia bersikeras untuk membuktikan semangatnya untuk Blaugrana.

Juga ditambahkan bahawa bos baru Ronald Koeman sudah mempunyai rencana untuk memberikannya peranan penting dalam pasukan bergerak maju, dan itu akan menjadi dorongan dalam dirinya kerana dia akan berharap menjadi bahagian penting dalam harapan Barcelona untuk kembali mengikuti jejak musim baru ini dan memenangi kepujian utama lagi.

Memandangkan kekurangan mereka musim lalu, ditambah dengan perubahan yang dibuat pada musim panas ini, ia menjanjikan untuk menjadi tempoh penting bagi kelab kerana mereka berharap dapat beralih dari satu pusingan suram ke musim yang lebih baik musim ini.