Liga Perdana Berita

Marcus Rashford diberi penghormatan dengan anugerah khas untuk kerja amal

Bintang Manchester United, Marcus Rashford telah menjadi salah satu pemain yang paling aktif dalam membantu masyarakat dan telah menerima penghargaan khas dari High Sheriff of Greater Manchester sebagai penghormatan atas kerja amal yang telah dia sumbangkan di tengah-tengah krisis koronavirus.

Pemain berusia 22 tahun itu banyak terlibat dalam komuniti, dan telah membantu mengumpulkan hampir 20 juta pound untuk FareShare, badan amal yang membantu memerangi kelaparan dan sisa makanan.

Sebagai memperingati karyanya, Sheriff Tinggi Greater Manchester, Eamonn O’Neal, mengirim Rashford sijil khas, yang diposting oleh pemain antarabangsa England itu di Twitter bersama-sama dengan mesej:

“Biasanya tidak akan berkongsi jenis perkara ini tetapi sijil ini bukan hanya untuk saya, ia milik anda semua. Setiap daripada anda yang telah menyumbang sedikit sebanyak yang anda dapat, anda semua telah membuat perbezaan besar dan sumbangan kepada masyarakat.

“2.8 juta kanak-kanak seminggu menerima makanan yang tidak akan mereka dapat selama lokap ini kerana pertolongan ANDA. Saya tidak akan dapat melakukan ini tanpa bantuan anda semua dan @fareshare.

“Dikenali oleh bandar saya adalah perasaan yang hebat. Sejak muda, saya tahu bahawa sekiranya saya berada dalam kedudukan yang boleh saya bantu, saya sangat bangga dengan apa yang telah kita capai setakat ini. Terima kasih semua, anda semua superstar.

“Dan kami tidak akan berhenti sehingga anak-anak dan ibu bapa mereka tidak perlu lagi bimbang dari mana datangnya makanan mereka seterusnya. Saya menghargai anda semua, terima kasih kepada Sheriff Tinggi Greater Manchester.

Rashford mendapat banyak pujian dari pengguna Twitter, dengan peminat United Scott Patterson menyiarkan:

“Pemain Marcus yang baik. Anda menjadikan Manchester sangat bangga,” sementara yang lain menambah:

“Tahniah Marcus. Anda berhak mendapat pengiktirafan atas semua yang telah anda lakukan dan paling tidak kerana memulakan inisiatif. Kemurahan hati dan hati anda yang besar menjadikan anda teladan bagi kita semua.”