Liga Perdana Berita

Liga Perdana Inggeris mahu memulakan semula latihan penuh minggu ini untuk mempercepat Projek Memulakan Semula

Liga Perdana bertekad dalam kesungguhan mereka untuk kelab memulakan semula latihan hubungan penuh minggu ini tetapi menghadapi pertarungan untuk meyakinkan sebahagian pemai untuk menerima keputusan mereka.

Sepatutnya, kepulangan untuk melengkapkan latihan seperti biasa adalah komponen penting untuk mempercepat Projek Memulakan Semula, yang disasarkan pada pertengahan bulan Jun, dan penerbangan teratas sedang menunggu panduan pemerintah mengenai cara melakukannya.

Menurut Times, Liga Perdana Inggeris mahu kerja penuh dimulakan minggu depan walaupun terdapat keengganan sejumlah pemain dan bertujuan untuk meyakinkan semua pihak yang diperlukan dalam persembahan video penting pada hari Rabu ini kepada pemain, pengurus dan pegawai tinggi kelab sekali lampu hijau telah diberikan, yang membolehkan latihan penuh dimulakan pada hari berikutnya.

Pembentangan perlu menggariskan dengan jelas bagaimana kelab dapat kembali bekerja penuh dengan cara yang paling selamat kerana ada yang takut akan bahaya yang ditimbulkan oleh coronavirus kepada diri mereka sendiri dan orang yang mereka sayangi.

Minggu lalu sejumlah pemain Watford termasuk pemain Troy Deeney yang enggan berlatih di kelab dan N’Golo Kante juga memutuskan untuk tidak kembali ke Chelsea.

Terdapat kebimbangan khusus yang timbul dalam bidang ini di kalangan pemain BAME kerana Covid-19 telah mempengaruhi orang dari latar belakang tersebut secara tidak proporsional. Data Office for National Statistics menyatakan bahawa lelaki dan wanita berkulit hitam hampir dua kali lebih mungkin mati akibat Covid-19 daripada orang berkulit putih.

Juru kempen anti-perkauman Troy Townsend memberitahu Times:

“Mungkin Liga Perdana perlu melonggarkan tarikh akhir yang pasti ketika mereka harus berlatih dan bermain, sehingga pemain dapat merasa seperti mereka adalah sebahagian dari umat manusia, dan mereka perlu meluangkan masa mereka bagaimana kita kembali. Itulah sebabnya saya fikir cadangan pertengahan bulan Jun (untuk memulakan semula) keterlaluan.

“Saya selalu berfikir bahawa tahap tertinggi permainan harus memiliki perwakilan yang lebih baik dan mungkin itu sekarang disorot kerana mungkin masalah itu akan menaikkan agenda.

“Mungkin keadaan dan keputusan tertentu akan dibuat dalam pandangan yang berbeza.”

Walaupun secara adil pemain Liga Perdana diuji secara berkala, kemungkinan menyebarkan jangkitan ketika bertempur untuk merebut dan bersentuhan dekat pasti akan meningkat.

Seperti yang dinyatakan oleh Deeney: “Saya tidak dapat memotong rambut hingga pertengahan bulan Julai tetapi saya boleh pergi dan memasuki kotak penalti dengan 19 orang dan melompat untuk menanduk masuk, dan tiada sesiapa yang dapat menjawab soalan, bukan kerana mereka tidak mahu hanya kerana mereka tidak mengetahui maklumat itu.”

Setelah pemerintah menyelesaikan garis panduan mereka, maklumat tersebut akan disampaikan melalui penasihat perubatan Liga Perdana, Mark Gillett dan pengarah bola sepak Richard Garlick.

Pemain akan diminta untuk menandatangani borang yang menerima kembali latihan penuh.