Luar Negara Berita

Beckham Jadi Mangsa Gurauan James Corden

James Corden mengejutkan bekas kapten England, David Beckham apabila mempamerkan satu patung palsu yang tidak menyerupai David Beckham menjelang perasmian patung rasmi beliau di LA Galaxy.

Ikon bolasepak dunia yang pernah mewakili Real Madrid dan Manchester United ini kelihatan terkedu dan memberitahu penonton bahawa patung itu kelihatan seperti “Stretch Armstrong”.

“Ia agak berbeza daripada yang saya lihat di Chicago,” kata Beckham

Di sebalik tabir, pengacara The Late Late Show, James Corden hanya mampu ketawa apabila dia melihat reaksi Beckham pada ketika itu.

Pengukir patung memberitahu Beckham: “Saya percaya, apa yang saya lakukan di sini adalah seolah-olah menangkap gambar anda.” Beckham menjawab: “Ya, ia seolah-olah menangkap gambar saya dalam gerakan tetapi juga membuat saya … lihat dagu saya!”

Seperti bekas jurulatih England yang berjalan di sekitar patung itu, dia berkata bahawa patung tersebut “tidak benar-benar kelihatan seperti saya” lalu dia terus menunjukkan kesalahan.

“Saya tidak mahu menyinggung perasaan anda tetapi ini adalah satu perkara yang besar untuk saya,” katanya. “Ia mengambil masa setahun untuk sampai ke tahap ini.

“Tidak ada cara yang boleh pergi di hadapan stadium. Ia memalukan.”

Tidak lama selepas itu Corden keluar dan dengan segera bekas pemain tengah Real Madrid sedar dia telah dikenalkan oleh pengacara The Late Late Show tersebut.

Galaxy melancarkan patung sebenar sebelum pembukaan musim MLS mereka melawan Chicago Fire di ignity Health Sports Park, di mana Zlatan Ibrahimovic menjaringkan gol kemenangan untuk ketika menentang Guillermo Barros Schelotto.

Radamel Falcao, Cristiano Ronaldo, Diego Maradona, Michael Essien, Mo Salah dan Asamoah Gyan adalah sebahagian daripada pemain yang mempunyai ‘patung bersejarah’ yang terkenal.