Malaysia Berita

Sergio Aguero Sarung Jersi Selangor United

Pemenang tempat kedua Piala FAM tahun lalu, Selangor United mensasarkan tempat lima teratas dalam Liga Perdana, yang akan bermula bulan depan.

Dengan bajet RM6 juta, Presiden Selangor United, Firdaus Mohamed percaya pasukannya akan memberi saingan dalam Liga Perdanan nanti.

“Kami mempunyai salah satu belanjawan terendah dalam Liga Perdana, tetapi saya percaya kami akan berdaya saing. Tahun lepas, bajet kami hanya RM1.5 juta berbanding pesaing kami PJ Rangers, yang mempunyai RM6 juta untuk dibelanjakan, dan kami masih berjaya mendapat promosi.

“Saya percaya kami akan menduduki lima teratas dalam musim pertama Liga Perdana kami,” kata Firdaus.

Beliau mendedahkan bahawa pasukannya telah mengenakan gaji dengan pemain berbayar tertinggi yang menarik RM10,000 sebulan.

“Kami akan berhati-hati dengan perbelanjaan kami. Kelab tidak akan membayar lebih daripada RM10,000 kepada mana-mana pemain, tanpa mengira statusnya.

“Kami perlu berbelanja dengan sewajarnya untuk mengekalkan kelab kami di dalam liga.”

Selangor United telah mengekalkan 16 pemain dari musim lalu. Antara pemain baru mereka ialah bekas pemain Selangor, Rizal Fahmi Ab Rosid dan Abdul Hadi Yahya.

Kelab itu memperkuat skuad mereka dengan menandatangani pemain kelahiran Argentina, Sergio Aguero, Eslam Mohamed Zaki dari Mesir dan Nikita Pavlenko dari Uzbekistan.

“Kami masih dalam proses mengenal pasti import keempat. Pasukan itu akan berlepas ke Bandung pada hari Rabu untuk perlawanan persahabatan di sana.

“Seorang pemain daripada Korea Selatan dan Haiti sedang berlatih di kelab kami,” katanya.