Malaysia Berita

Zainal Dibantu Tiga Jurulatih Berpengalaman

Pengendali baru Melaka United (MU) Zainal Abidin Hassan bakal dibantu tiga jurulatih berpengalaman – Nidzam Adha Yusoff, Asri Ninggal dan Mazlan Wahid bagi menghadapi saingan Liga Super musim hadapan.

Perkara ini diumumkan oleh Setiausaha Agung Persatuan Bolasepak Melaka United (MUSA) Farhan Ibrahim dalam satu kenyataan dengan Nidzam dan Asri masing-masing diikat selama semusim manakala Mazlan bakal menjadi jurulatih penjaga gol.

“Dengan barisan kejurulatihan baharu yang memiliki pengalaman luas sebagai pemain dan pengendali untuk semua posisi mampu meletakkan pasukan ini sebagai skuad cemerlang.

“Berdasarkan rekod baik jurulatih terbabit kami yakin mereka bakal merencana dan menyediakan pasukan berwajah baru yang efektif untuk bersaing,” katanya kepada Berita Harian.

Dengan gabungan tiga jurulatih berpengalaman, ia dilihat sebagai satu transformasi yang dilakukan oleh MUSA bagi menguatkan lagi pasukan MU musim hadapan.

Nidzam yang juga bekas jurulatih Kedah dan Asri yang melatih Negeri Sembilan musim lalu dilihat akan menggunakan pengalaman masing-masing dalam mencurahkan idea bagi membantu Zainal dalam membimbing MU.