Malaysia

Adib Zainuddin dipanggil ke kem latihan kebangsaan untuk menggantikan S. Kunanlan

Selepas Safawi Rasid, Haziq Nadzli, Irfan Zakaria,Syazwan Andik, Akhyar Rashid dan Adam Nor Azlin, kini giliran Adib Zainuddin juga mengikut jejak langkah rakan-rakannya di skuad bawah 23 tahun yang dipanggil ke kem latihan skuad senior negara.

Adib yang beraksi untuk JDT II dipanggil bagi menggantikan tempat S.Kunanlan yang mengalami kecederaan.

Skuad kendalian Tan Cheng Hoe ini akan berdepan Mongolia dalam perlawanan persahabatan kelas ‘A’ pada hari Khamis ini dan perlawanan terakhir kumpulan B, Kelayakan Piala Asia 2019 bertemu Lebanon di Stadium Chamille Chamoun Sports City di Beirut pada Selasa depan.

Agak menarik kem latihan kali ini apabila ramai pemain bawah 23 tahun dipanggil ke kem latihan skuad senior dan 26 pemain bawah 21 tahun dipanggil ke kem latihan skuad bawah 23 tahun.

Daripada apa yang berlaku, nampaknya proses transisi sudah bermula bagi kedua-dua pasukan dengan pemain-pemain muda dipersiap untuk mengambil alih tempat pemain-pemain senior.

Dengan pemain-pemain skuad bawah 21 tahun akan terlibat dengan Piala Ulang Tahun PSSI dan pemain bawah 23 tahun akan beraksi di Sukan Asia, nampaknya masa depan skuad negara dilihat cerah. Mungkin gandingan kedua-dua pasukan ini wajar juga diberi peluang beraksi di Piala AFF Suzuki nanti.