Luar Negara

“Saya lebih rela bekerja di ladang!” – Pochettino tolak spekulasi Arsenal dan Barcelona

“Saya lebih rela bekerja di ladang.”

Itu respon yang diberikan oleh ketua jurulatih Tottenham Hotspur, Mauricio Pochettino apabila ditanya berkenaan spekulasi yang mengaitkannya dengan Arsenal dan juga Barcelona.

Nama jurulatih yang berasal daripada Argentina itu sudah mula disebut oleh peminat-peminat beberapa kelab di seluruh Eropah, termaksud Arsenal, Barca dan juga Real Madrid.

Walaupun Pochettino mengakui bahawa dia mungkin meninggalkan Spurs satu hari nanti, Barcelona dan Arsenal tidak mungkin menjadi destinasinya.

“Saya tidak mungkin menjadi jurulatih Barcelona atau Arsenal kerana saya mempunyai hubungan dengan Tottenham dan Espanyol. Saya juga membesar di kawasan Newell’s Old Boys jadi saya juga tidak mungkin mengambil alih Rosario Central.

“Ini memang keputusan peribadi sebab saya lebih bekerja di ladang berbanding sesetengah tempat. Tetapi buat masa ini, saya komited dengan kelab ini.

 

Satu kelab yang mungkin menjadi destinasi seterusnya untuk Pochettino adalah Real Madrid. Menurut laporan pelbagai media di Selangor, presiden Real Madrid, Florentino Perez sedang memantau situasi Pochettino dan berminat untuk membawa masuk jurulatih Spurs itu untuk menggantikan Zinedine Zidane.