پرسپولیس

عملکرد 10ساله ایرانی‌ها در مراحل حذفی لیگ قهرمانان آسیا

فوتبال ترایب- دیدارهای مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان آسیا امروز و فردا با شرکت سه تیم از کشورمان آغاز خواهد شد. به این بهانه نگاهی انداخته ایم به عملکرد ده ساله فوتبال کشورمان در مراحل حذفی لیگ قهرمانان آسیا:

2007: در این سال به دلیل کم بودن تعداد گروهها، مراحل حذفی با یک چهارم نهایی آغاز شد. در این سال سپاهان و استقلال نمایندگان ایران بودند که استقلال به دلیل شاهکار مدیریتی فهرستش به کنفدراسیون ارسال نشد. سپاهان اما توانست تا فینال پیش رفته و مقام نایب قهرمانی را به دست بیاورد.

2008: سایپا و سپاهان نمایندگان ایران در بازیها بودند که سایپا توانست به عنوان سرگروه وارد مراحل حذفی شود. سایپا در مرحله یک چهارم نهایی شکست سنگینی از بنیادکار خورد و نتوانست به مرحله نیمه نهایی پای بگذارد.

2009: از میان پرسپولیس، سپاهان و صباباتری، این پرسپولیس بود که به عنوان صدرنشین از گروه دوم صعود کرد و در تک بازی مرحله یک هشتم نهایی میزبان بنیادکار ازبکستان بود؛ اما در ورزشگاه آزادی با یک گل مغلوب حریف شد و از دور رقابتها کنار رفت.

2010: هر سه نماینده فوتبال ایران به مرحله یک شانزدهم راه یافتند. استقلال تهران به عنوان تیم دوم گروه خود در تک بازی خود در خانه الشباب عربستان ۳ بر ۲ شکست خورد و حذف شد. در دیگر دیدار این مرحله، دیگر نمایندگان کشورمان، مس کرمان و ذوب آهن در اصفهان به دیدار هم رفتند که در نهایت ذوب آهن توانست وارد مرحله بعدی شود. در این دوره ذوب آهن تا پای فینال رفت و نایب قهرمان شد.

2011: دو تیم اصفهانی سپاهان و ذوب آهن به عنوان صدرنشین از گروه های خود صعود کردند. پرسپولیس و استقلال دیگر نمایندگان ایران در گروههای خود چهارم و سوم شدند و حذف شدند. ذوب آهن در یک هشتم نهایی ۴ بر یک النصر عربستان را مغلوب کرد و سپاهان هم با نتیجه ۳ بر یک بنیادکار ازبکستان را شکست داد تا دو تیم به مرحله بعدی رقابتها صعود کنند. اصفهانی ها در مرحله بعد شکست خوردند و از گردونه رقابتها حذف شدند.

2012: برای دومین بار سه تیم از چهار تیم ایرانی وارد مرحله گروهی شدند و هر سه نیز توانستند صعود کنند. در این مرحله دو تیم استقلال و سپاهان به هم خوردند که سپاهانی ها دو بر صفر پیروز شده و به مرحله بعد رفتند اما در یک چهارم مغلوب الاهلی شدند. پرسپولیس هم در دیدار برابر الاتحاد عربستان با ۳ گل مغلوب شد و از ادامه رقابتها باز ماند.

2013: در این سال از سه تیم ایرانی که وارد مرحله گروهی شدند تنها استقلال تهران وارد مرحله حذفی شد و سپاهان و تراکتورسازی از رقابتها کنار رفتند. آبی پوشان در این مرحله به مصاف الشباب امارات رفتند. دیدار رفت دو تیم در امارات با نتیجه ۴ بر ۲ به سود استقلال خاتمه یافت. تساوی بدون گل دو تیم در تهران حکم به برتری شاگردان امیر قلعه نویی داد تا این تیم به یک چهارم نهایی این دوره راه یابد. استقلال در این سال تا نیمه نهایی راه یافت ولی اف سی سئول راه فینالیست شدن آبی ها را سد کرد.

2014: در این دوره هم فوتبال ایران نتایج بسیار بدی گرفت. سپاهان و تراکتورسازی در گروه خود چهارم شدند و استقلال سوم، در نتیجه تنها یک نماینده در مرحله یک هشتم نهایی داشتیم؛ فولاد خوزستان. شاگردان حسین فرکی در این مرحله به مصاف السد قطر رفتند و در دیدار رفت در قطر برابر این تیم به تساوی بدون گل رسیدند. تساوی دو بر دو در بازی برگشت سبب شد تا السد قطر به لطف گل زده در خانه حریف به مرحله یک چهارم نهایی راه یابد.

2015: در این دوره تیم های پرسپولیس و نفت تهران به عنوان تیم های دوم از گروه های خود صعود کردند فولاد و تراکتورسازی اما از گروه خود بالا نیامدند. پرسپولیس در این مرحله با الهلال عربستان بازی کرد که در دیدار رفت با گل به خودی بازیکن این تیم، پرسپولیس موفق شد یک بر صفر پیروز شود اما در دیدار برگشت این الهلال بود که با برتری سه بر صفر به مرحله بعد صعود کرد. نفت تهران در دیدار رفت خود توانست با یک گل الاهلی عربستان را مغلوب کند؛ نفت تهران با وجود شکست دو بر یک در عربستان در بازی برگشت، اما به خاطر گل زده در خانه حریف توانست به مرحله یک چهارم نهایی صعود کند. در نهایت این الاهلی امارات بود که مانع صعود شاگردان منصوریان به نیمه نهایی شد.

2016: این سال با حذف سپاهان و نفت تهران همراه بود ولی ذوب آهن اصفهان و تراکتورسازی تبریز به مرحله یک شانزدهم نهایی صعود کردند. ذوب آهن در دیدار رفت برابر العین امارات به تساوی یک بر یک رسید اما بازی برگشت را دو بر یک واگذار کرد و در این مرحله حذف شد. تراکتورسازی هم بازی رفت را با نتیجه چهار بر یک برابر النصر امارات شکست خورد؛ و با وجود پیروزی سه بر یک در بازی برگشت، در مجموع ۵ بر ۴ مغلوب نماینده امارات شده و در این مرحله از ادامه رقابتها بازماندند.