لیگ ایران پرسپولیس

بررسی وضعیت نیمکت تیم های لیگ برتری: محکم، متزلزل، آوار

فوتبال ترایب- با پایان یافتن لیگ، بازار نقل و انتقالات گشوده میشود و هر تیمی تلاش میکند تا صیدهای بهتری از این بازار داشته باشد. اما مهمتر از ورود به این بازار، داشتن سرمربی ایست که نقشه راه مناسبی برای فصل جدید تیم رسم کند و متناسب با نیازهای تیم اقدام به جذب بازیکن کند.

در این گزارش وضعیت حال حاضر سرمربیان تیم های لیگ برتری را بررسی می کنیم و به گمانه ها و احتمالات جابجایی آنها میپردازیم:

در پرسپولیس و استقلال به دلیل نتایج مطلوب و عملکرد خوب تیم ها در لیگ و آسیا، مربیان فعلی گزینه های اصلی باشگاه ها هستند. با توجه به قرارداد های منصوریان و برانکو و محبوبیت آنها نزد هواداران، فصل آینده نیز همین دو نفر رهبران باشگاه های سرخآبی در لیگ خواهند بود و مدیران دو تیم البته اگر تغییر و تحول همیشگی در آنها رخ ندهد با همین دو سرمربی سال بعد هم ادامه خواهند داد.

تراکتورسازی اما دستخوش تلاطم است. امیر قلعه نویی تمایلی به ماندن در تیمی که نه میتواند بازیکن تازه ای بگیرد و نه حرکتی برای نگه داشتن ستاره های فعلی تیمش انجام میدهد، ندارد. تراکتورسازی به راحتی ادینیو را از دست داد و برخی از بازیکنان اصلیش همچون ایرانپوریان تکلیفشان مشخص نیست. بازیکنان سرباز این تیم هم یا میروند و یا همانند عالیشاه نمیتوانند در تیم بازی کنند. در چنینی شرایطی قلعه نویی احتمالا به دنبال مشتری بهتری خواهد رفت.

ذوب آهن پس از جدایی یحیی گل محمدی با سیدمجتبی حسینی نتایج مقبولی گرفت و در لیگ چهارم شد و در آسیا هم شانس صعود دارد. قرارداد حسینی در پایان فصل تمام میشود و به گفته خودش هنوز با او برای فصل آینده صحبتی نشده است. به نظر میرسد مدیران ذوب برای حفظ او کم میل نیستند ولی منتظرند تا نتیجه صعود این تیم در مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا مشخص شود.

سپاهانی ها بالاخره با زلاتکو کرانچار توافق کردند تا حرف و حدیث را از این تیم قدرتمند دور کرده و استارت قدرتمندی برای فصل های آینده بزنند. سپاهان که در دو فصل اخیر با حضور مربیان وطنی نتوانست جایگاه خوبی در لیگ پیدا کند، با حضور موقت کرانچار دوباره به قدرتی در لیگ تبدیل شد و توانست تا رتبه پنجم خود را بالا بکشد. مدیران سپاهان هم گزینه ای بهتر از کرانچار نیافتند تا سکان هدایت تیم را برای فصل آینده به وی بسپارند.

پیکان در این فصل فراتر از حد انتظار ظاهر شد و بعد از صعود از لیگ یک، الان با حضور مجید جلالی ، در رده ششم جدول لیگ قرار گرفت. با این شرایط، هم جلالی کم میل به ماندن در تیم نیست و هم مدیران پیکان از نتیجه گیری این تیم کم ادعا خرسندند. البته مدیران این تیم کمی نسبت به بازیکن گیری سرمربی نقد دارند و میخواهند قبل از بستن قرارداد تازه، در این زمینه با او به تفاهم برسند.

استقلال خوزستان پس از قهرمانی در فصل گذشته تنها چیزی که نداشت، پول بود. همین نکته بود که ویسی را به شوق نیمکت سپاهان از این تیم جدا کرد و سیداکبر پورموسوی جایگزینش شد. استقلالی ها با از دست دادن چند مهره کلیدی به لیگ شانزدهم وارد شدند و با اینکه نتوانستند در حد و اندازه های فصل گذشته ظاهر شوند ولی رقیب سختکوشی برای صدرنشین های لیگ بود. در لیگ قهرمانان آسیا هم استقلال خوزستان عملکرد فوق العاده ای داشت و گزینه اصلی صعود از گروه خود است. پورموسوی بارها گفته که علاقه مند به ماندن در این تیم است اما به شرط اینکه مشکلات مالی برطرف شود.

گسترش فولاد با فراز کمالوند نه زیاد باخت و نه زیاد برد. گسترش با 17 تساوی بیشترین مساوی ها را درلیگ گرفت، به سختی گل زد و به سختی هم گل خورد. کمالوند اما پیشنهادهای بهتری در دست دارد و عزم سفر کرده است. هم از تراکتورسازی به عنوان خریداران او یاد میشود و هم نفت آبادان. هر چه که هست کمالوند به دنبال مشتری بهتری است.

نفت تهران با علی دایی به فینال جام حذفی رسید ولی دایی به هیچ وجه در این تیم بی صاحب نخواهد ماند. نفت عملا امسال در صندوق عقب اتومبیل دایی اداره شد. نه کسی جوابگوی اعتراضات پیاپی کادر فنی و بازیکنان بود و نه مشخص است آنها طلبهای خود را باید از چه کسی بگیرند. با این وضعیت دایی که همیشه مشتریان خوبی در لیگ دارد، در این تیم ماندنی نخواهد بود.

فولاد خوزستان روزگار جالبی در دو سه فصل اخیر ندارد. قهرمان سال 93 ایران با اسکوچیچ ابتدا رده پنجم لیگ جهارده را تصاحب کرد و در لیگ پانزدهم نتوانست بهتر از عنوان دوازدهمی به دست بیاورد. مدیران فولاد این بار به نعیم سعداوی اعتماد کردند ولی سعداوی هم نتوانست شکو گذشته فولاد را برگرداند و رتبه نازل دهم نصیب این تیم شد. سرمربی جوان فولاد بعد از شروعی خوب، یک نیم‌فصل فاجعه بار را تجربه کرد و صدای مدیران باشگاه فولاد را درآورد. با بازگشت بازیکنی مثل بختیار رحمانی، اوضاع نه تنها بهتر نشد که نتایجی ضعیف‌تر هم به دست آمد. چند مصاحبه سعداوی و اژدری‌زاده علیه یکدیگر نشان داد که احتمالا در روزهای آینده باید منتظر خداحافظی سعداوی و حضور یک مربی دیگر در فولاد باشیم.

پدیده مشهد با محمدرضا مهاجری روزگار خوبی را سپری کرد. بعد از حل بخش مهمی از مشکلات مالی و مدیریتی تیم، و بعد از یک دوره تساوی و شکست های پی در پی، این تیم در نیم فصل دوم جان گرفت و حتی تا رده هفتم هم صعود کرد. بدشانسی پدیده این بود که چهار بازی آخرش با چهار تیم صدر جدول بود که در همه آنها هم شکست خورد و نهایتن در جایگاه یازدهم فصل را به پایان رساند. مدیران پدیده بلافاصله پس از پایان لیگ با مهاجری تمدید کردند تا او تیم را برای فصل بعد بهتر آماده کند.

صنعت نفت آبادان از جمله تیم هایی است که همیشه در آن میتوان منتظر تغییر و تحول بود. از تغییر دست نشان که نتایج نه چندان بدی در این تیم گرفت و دخالت های بیجای برخی بازیکنان قدیمی در تیم تا حضور فیروز کریمی همیشه جنجالی روی نیمکت و در نهایت عملکردی مشابه م حتی ضعیف تر از دست نشان. با شناختی که از شخصیت و رفتارهای کریمی و البته حواشی فراوان این تیم وجود دارد، هیچ اتفاقی در این تیم دور از ذهن نیست.

سایپا با حضور حسین فرکی روی خوشی ندید. فرکی با دو قهرمانی پیاپی در فولاد و سپاهان، در فصل دوم حضورش در سپاهان عنان کار ازدستش خارج شد و در نهایت تیم را با رتبه یازدهم ترک کرد. سایپا میتوانست سکویی برای پرش دوباره او باشد ولی این تیم تا هفته آخر از شانس های سقوط به دسته پایین تر بود. به همین دلیل به نظر می‌رسد حسین فرکی فصل بعد روی نیمکت این تیم نخواهد نشست. در همین یکی دو روز مصاحبه‌هایی از مدیران این باشگاه منتشر شده که نشان می‌دهد از عملکرد فرکی راضی نیستند و احتمالا مذاکره‌هایی هم با دیگر مربیان انجام شده است.

سیاه جامگان با تغییرات متعدد سرمربی و مشکلات متعدد مالی و مدیریتی همین که در لیگ ماند شاید به معجزه اکبر میثاقیان مدیون باشد. میثاقیان متخصص نگه داشتن تیمها در لیگ و یا رساندن تیمها به لیگ برتر است و این بار هم موفق بود ولی وضعیت نامتعادل این تیم هر مربی ای را برای پذیرفتن هدایتش در فصل بعد به تردید می اندازد.

صبای قم و ماشین سازی به دلیل سقوط به دسته پایین تر مسلما دستخوش تغییر خواهند شد. مدیر صبا که درگیر و دار شکایت از تیمهای دیگر است تا شاید کورسوی امیدی برای بقا بیابد.

ماشین سازی هم به ادامه همکاری با فرهاد کاظمی کم میل نیست و خود کاظمی هم بارها اعلام کرده است که خودش را مقصر سقوط ماشین‌سازی می‌داند و به همین خاطر، می‌خواهد سال بعد در این تیم بماند. از سوی دیگر هواداران این تیم به شدت نسبت به کاظمی زاویه دارند و میخواهند دوباره رسول خطیبی ماشین سازی را برایشان به لیگ برتر برگرداند.