لیگ ایران

بررسی ادعای فوتسالیست سابق؛ محرومیت یا فرصت طلبی؟

فوتبال ترایب- ورزش نحیف و آسیب پذیر بانوان بار دیگر با جنجالی تازه دست خوش حاشیه شد. شیوا امینی یکی از بازیکنان سابق تیم ملی فوتسال در صفحه اینستاگرام خود مدعی شد که به دلیل انتشار تصویر بدون حجابش در سفری شخصی به خارج از کشور  از فعالیت در فوتسال محروم شده است.

او در این نوشته که ادبیات تندی نیز دارد نوشت: “هيچوقت فكر نميكردم كه به خاطرِ يه تكه پارچه كه سرم نبود يا پاهام پوشيده نبود اونم درست در يك سفر شخصي و نه در زمان مسابقات رسمي ديگه هيچوقت نتونم توي كشورم بازي كنم. متاسفم براي جامعه ي ورزشي كه حجاب از خودِ ورزش براشون مهمتره. “

متن امینی با تغیر کوچک و مهمی رسانه ای میشود. “عضو تیم ملی فوتسال به خاطر انتشار تصویر بی حجاب از بازی در تیم ملی محروم شد.” این تیتر خوراک خبری رسانه های داخلی و خارجی شد و اصل موضع اعتراض وی در سایه حساسیت های رسانه ای مدفون شود.

فدراسیون فوتبال در واکنش به این خبر در بیانیه ای وضعیت امینی را به این صورت شرح داد: “فدراسيون فوتبال جمهوري اسلامي ايران به اطلاع مي رساند نامبرده طي سال ٢٠٠٩ براي حضور در بازيهاي داخل سالن آسيايي به تيم ملي دعوت و به ويتنام اعزام شدند و آخرين حضورشان در عرصه فوتسال به عنوان بازيكن تيم باشگاهي متين ورامين بوده كه در دومين بازي ليگ در سال ١٣٨٩دچار آسيب ديدگي شدند و در اولويت انتخاب توسط كادر فني فوتسال براي تيم ملي قرار نگرفتند و پس از آن به هيچ عنوان از سال ١٣٨٩عضو تيم ملي نبودند كه موضوع عدم رعايت حجاب در سفر شخصي دليلي براي حذف نامبرده باشد.”

امینی  به این اعتراض بسنده نکرد و با ورود رسانه های فارسی زبان خارج از ایران و شبکه ماهواره ای به این مناقشه، وضعیت را بغرنج تر کرد. او مصاحبه مفصلی با دو شبکه ماهواره ای انجام داد که سابقه روشنی در این زمینه ندارند و معمولا دخالت آنها در این مسایل بیشتر به کور تر شدن گره ها می انجامد.

حرکت اعتراضی تند و هیجانی این بازیکن سابق تیم ملی و مصاحبه های او و انعکاس نادرست آن باعث شد که نه تنها فرصتی برای بررسی صحت اعتراض او به دست بیاید، بلکه کسانی هم که مخالف چنین شرایطی بودند هم به فرض صحت ادعای او نتوانند موضع گیر مناسبی کرده و به او کمک کنند.

یکی از اولین واکنش های داخلی به این موضوع توسط ترانه علیدوستی اتفاق افتاد. او در توئیترش به ماده 638 قانون مجازات اسلامی اشاره میکند که الزام حجاب شرعی در خارج از کشور موضوعیت ندارد و اشاره ای هم به محرومیت شغلی ندارد. وی نتیجه میگیرد که محروم کردن امینی از تیم ملی غیرقانونی است. دقایقی پس از انتشار این توئیت و آگاهی علیدوستی از بیانیه فدراسیون او در توئیت دیگری نوشت:” فدراسیون بیانه داده که ایشان از ۲۰۰۹ در ترکیب نبوده اند.امیدوارم بی صداقتی به مطالبات صحیح مدنی ضربه نزند.از جانب هرکس.”

به نظر نمی رسد که هم تیمی های سابق امینی نوع حرکت او را تایید کنند. معصومه رضازاده بازیکن اسبق تیم ملی فوتسال ایران و مربی کنونی لیگ برتر در صفحه شخصی اینستاگرام به صحبتهای شیوا امینی واکنش منفی نشان داد و نوشت:” چند روزه همه جا صحبت از شیوا امینی است، کسی که با دروغ میخواهد از حقوق اجحاف شده اش دفاع کند. تا جایی که به خاطر دارم او یک بازیکن متوسط بود که یک دوره به تیم ملی دعوت شد. ولی حالا چنان شبکه های مجازی از نبود بازیکن تیم ملی سخن به میان می آورند که انگار مسی ایرانی رو از بازی محروم کردند.”

او این فرایند و نوع اعتراض امینی را برنامه ریزی شده میداند و مینویسد:” خدا میدونه پشت این هجمه تبلیغات، اقامت کدام کشور در میان هست ولی من و خیلی از کسانی که برای فوتبال این مملکت زحمت کشیده اند تا امروز ما شاهد فوتبال حرفه ای باشیم اجازه نمیدهیم یک بازیکن با اعتبار ما بازی کند.”

به هر تقدیر اگر ادعای امینی صحت داشته باشد مسیری که وی برای احقاق آن در نظر گرفته است کمکی به حل آن نخواهد کرد و آتش تندی است که به زودی فروخواهد نشست و دود آن به چشم دیگر بازیکنان فوتسالیست و شخص او خواهد شد.